RK Borac ima veliku priliku da preuzme tron

Počinje borba za prvo mjesto

RK Borac ima veliku priliku da preuzme tron

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca imaju priliku polusezone, a to je da od narednog vikenda zauzmu lidersku poziciju na tabeli. 

Tu mogućnost im je pružila Vogošća, koja je večeras na iznenađenje mnogih, poražena od Dervente na svom parketu. S toga, izabranici Ratka Đurkovića ukoliko stignu do trijumfa na predstojećem gostovanju, biti će na prvom mjestu.

Velikan iz Gospodske ide na gostovanje pun samopouzdanja nakon sedam vezanih pobjeda, dok je ovaj neočekivani poraz uzdrmao redove Vogošće.

Ovo svakako najavljuje rukometni spektakl koji bi mogao donijeti dosta dobrih poteza, ali veliku borbenost s obje strane,.

Borac zauzima drugu poziciju s 27 osvojenih bodova, dok je Vogošća prva sa bodom više. Utakmica između Vogošće i Borca igra se u petak od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi