RK Borac iz Banja Luke na Kosovu

Žrijebanje za evropska rukometna takmičenja

RK Borac iz Banja Luke na Kosovu

A. Beganović

Danas je u sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču obavljeno žrijebanje parova za evropska takmičenja.

U bubnju su se našla i četiri bosanskohercegovačka kluba, i to po dva muška i ženska.

Rukometaši Borca iz Banja Luke imali su sreće pri žrijebanju. Naime, za protivnika u 2. kolu novoosnovanog EHF Kupa dobili su kosovsku momčad BESA Famigliu.

U Challenge Kupu rukometaši Izviđača u 2. kolu će odmjeriti snage turskom ekipom Maliye Milli Piyango, dok će u istom Kupu samo u ženskoj konkurenciji Zrinjski igrati protiv austrijske ekipe Union Korneuburg.

Rukometašice bosanskohercegovačkog prvaka, banjalučkog Borca, nisu bile miljenice sreće. Naime, u 2. kolu EHF Kupa Osice će igrati protiv danske ekipe Tvis Holstebro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.