RK Borac uvjerljiv protiv RK Konjuh u "Boriku"

Premijer liga BiH

RK Borac uvjerljiv protiv RK Konjuh u "Boriku"

D. Vejo

Rukometaši Borca slavili su večeras u okviru devetog kola Premijer lige BiH na svom parketu protiv Konjuha rezultatom 32:26 (15:12). 

Od samog starta utakmice, Borac je držao konce u svojim rukama. Domaći rukometaši su većim dijelom prvog dijela bili u rezultatskoj prednosti, a na odmor su otišli sa viškom od tri gola (15:12).

Drugi dio rukometaši banjalučkog kluba su otvorili furiozno, a nakon sedam minuta stigli su do prednosti od šest golova (19:13), pa je već tada pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Pokušavali su gosti iz Živinica uhvatiti priključak, no nisu uspjeli niti u jednom trenutku ozbiljnije zaprijetiti domaćinu koji je na kraju zasluženo slavio rezultatom 32:26).

Najefikasniji u domaćem timu bio je Đurđević sa sedam datih golova, dok je to kod Konjuha bio Smajić koji je također postigao sedam golova.

Za Borac su nastupali Efendić, Memić, Đurđević, Hercegovac, Daničić, Mijatović, Bubić, Nježić, Majić, Lončar, Ćelić, Šešić, Ćeranić, Vukičević i Marković.

Boje Konjuha branili su Mišić, Damjanović, Šarić, Modrić, Smajić, Sakić, Bojić, Alijagić, Bečić, Brkić, Hamzić K. i Hamzić A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi