RK Borac uvjerljiv protiv RK Sloga

Premijer liga BiH

RK Borac uvjerljiv protiv RK Sloga

D. Vejo

Rukometaši Borca večeras su u dvorani "Borik" u okviru sedmog kola Premijer lige BiH savladali ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 29:22 (14:12).

Velikan iz Gospodske sjajno je otvorio utakmicu, nakon svega osam minuta igre stvorili su prednost od dva gola razlike (4:2), koju su čuvali do kraja prve dionice susreta. Prvih pola sata proteklo je u znaku rukometaša Borca Mirka Majića koji je bio najefikasniji kada su u pitanju golovi, dok je golman Damir Efendić u čak 14 navrata spasio mrežu domaće ekipe. Na odmor, odlazi se s prednošću crveno-plavih od dva pogotka razlike (14:12).

Drugo poluvrijeme bolje su počele Dobojlije koji su nakon šest minuta igre stigli do jednog gola zaostatka. Ali onda, Majić se budi te Borac bilježi zalihu od tri pogotka prednosti, što je uticalo na pad u igri gostiju. u jednom trenutku Banjalučani su imali devet pogodaka više u odnosu na protivnika. Na kraju, utakmica završava rezultatom 29:22.

Najefikasniji u domaćem timu bio je upravo Majić s sedam postignutih golova, dok je do kod Sloge bio Boris Bosić s devet.

Na spisku Ratka Đurkovića bili su Memić, Mijatović, Majić, Ćelić, Efendić, Bubić, Daničić, Grahovac, Nježić, Šešić, Ćeranić, Marković, Đurđević, Beširević i Lončar.

Sastav Dobojlija činili su Sinanović, Oljača, Agić, Pejić, Simić, Mišanović, Zekić, Bižić, Bajović, Gavrić, Radić, Bosić Đ., Bosić B., Tulendić, Nedić i Zvekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti