RK Bosna bolja od Krivaje

Kup Bosne i Hercegovine

RK Bosna bolja od Krivaje

Rukometaši sarajevske Bosne BH. Gas prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su danas rezultatom 37:25 savladali Krivaju iz Zavidovića.

Rukometaši aktuelnog prvaka i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, Bosne BH. Gas, nisu imali previše problema u prvom polufinalnom susretu najmasovnijeg rukometnog klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski Studenti nisu dali ni mrvicu šanse gostima iz Zavidovića, kojima su od samog početka susreta jasno stavili do znanja ko je gazda na parketu. Izabranici trenera Irfana Smajlagića već su u desetoj minuti imali osjetniju prednost od 7:2 i već je tada bilo jasno u kom će se pravcu ova utakmica kretati.

Do kraja poluvremena domaći su rukometaši stvorili nedostižnu prednost od devet golova razlike (20:11), koju su do kraja utakmice samo povećavali na konačnih plus 12 (37:25) što samo po sebi govori o dominaciji u ovom susretu.

Sjajan na golu Bosne bio je Uvodić sa 20 odbrana, dok je u napadu glavni posao, po običaju, odradio Petar Kapisoda sa deset golova, a svakako vrijedi spomenuti i raspoloženog Pucelja, koji je u sedam navrata tresao mrežu Krivaje. Kod gostiju iz Zavodovića, prvo ime je bio Brkić, koji je sa 11 golova bio i najefikasniji igrač utakmice, ali jednostavno nije mogao sam.

RK Bosna BH gas - RK Krivaja 37:25 (20:11)


BOSNA BH GAS:
Grahovac 2 odbrane, Doborac 4, Medžić 3, Čačić 1, Pucelj 7, Ovćina, Vesilinov, Banić 2, Kapisoda 10, Uvodić 20 odbrana, Bekić 1, Vražalić, Arnaudovski 4, Melić 5. Trener: Irfan Smajlagić.
KRIVAJA: Hadžihasić 4 odbrane, Selimbegović 5 odbrana, Purić, Šantić 4, Omerović 1, Avdić 1, Vrbić, Brkić 11, Memišević 1, Omerčević, Čamdžić, Alić 3, Divković 3, Pekmić. Trener: Adnan Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.