RK Bosna SO pred teškim ispitom
Petra Kapisodu i saigrače očekuje težak ispit u Gradačcu

Četvrfinale rukometnog kupa BiH

RK Bosna SO pred teškim ispitom

A. Beganović

Danas i sutra su na rasporedu prve četvrtfinalne utakmice rukometnog kupa Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Kod muškaraca najzanimljiviji duel biće odigran u Gradačcu između istoimenog domaćina i aktuelnog osvajača kupa, RK Bosna SO. "Studenti" u ovaj susret ulaze oslabljeni za povrijeđenog Čačića, a pod znakom pitanja su i nastupi Pucelja i Rađenovića. Ipak, iako uzdrmani neočekivanim remijem u Goraždu te povredama pomenutih igrača, rukometaši Bosne su veliki favoriti u ovom susretu.

Borac u Banja Luci dočekuje momčad Konjuha i prema trenutnoj formi i igrama koje pružaju u prvenstvu, Banjalučani su veliki favoriri i bilo bi veliko iznenađenje kada se ne bih uspjeli plasirati među četri najbolje ekipe.

U dva preostala para sastaju se Goražde i Sloga, te Bosna Visoko i Izviđač. Obje ove utakmice po svemu sudeći biće neizvjesne, a o prolazu u polufinale odlučivat će sitnice.

U ženskoj konkurenciji danas je na rasporedu prva utakmica. U Prijedoru se sastaju Mira i trenutno vodeća ekipa prvenstva, Borac iz Banja Luke. Gošće su apsolutne favoritkinje i pitanje prolaska u polufinale mogle bih rješiti već na prvoj utakmici.

Sutra se sastaju Željezničar i Jedinstvo, te Katarina i Živinice. U ova dva susreta nema favorita i ekipe koje budu više željele pobjedu naći će se u završnici kupa.

Veoma bitno je napomenuti da je meč između Ilidže i Ljubuškog otkazan za srijedu zbog učešća rukometašica iz Ljubuškog na turniru u Banja Luci, pa se s pravom postavlja pitanje da li je važniji neki prijateljski turnir ili odigravanje utakmica najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. Ova odgoda još više "bode u oči" ako se zna da i rukometašice Borca ušestvuju na istom turniru, ali one svoju utakmicu kupa BiH igraju u redovnom terminu.

Četvrtfinale rukometnog kupa BiH, muškarci:
Gradačac – Bosna SO (07. 03 u 19 sati)
Bosna V – Izviđač (07. 03 u 19 sati)
Goražde – Sloga (07. 03 u 19 sati)
Borac – Konjuh (07. 03 u 18 sati)

Četvrfinale rukometnog kupa BiH, žene:
Mira – Borac (06. 03 u 20 sati)
Željezničar – Jedinstvo (07. 03 u 18 sati)
Katarina – Živinice (07. 03 u 20 sati)
Ilidža – Ljubuški (11. 03)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.