RK Bosna Visoko imenovala novog predsjednika

Reorganizacija kluba iz Visokog

RK Bosna Visoko imenovala novog predsjednika

Powered by:
Rukometni klub Bosna Centrotrans Visoko nakon povratka u Premijer ligu BiH krenuo je u reorganizaciju i stabilizaciju, kako nekadašnji višestruki prvak i osvajač Kupa BiH ne bi doživio sličnu sudbinu. 

U petak 16. juna održana je Izvještajno-izborna skupština, na kojoj je razriješen stari Upravni odbor na čelu sa Jasminom Ahićem.

U novi Upravni odbor imenovani su Alija Bojčić, Madžid Avdagić, Adnan Delić, Tarik Karavdić, Mahir Džudžo, Semir Dokso i Dino Delibašić.

Izabrano je novo rukovodstvo Skupštine, a novi predsjednik je Almedin Babić , inače clan Nadzornog odbora Rukometnog saveza BiH, dok je za potpredsjednicu izabrana gospođa Sadeta Jamaković, pa je tako Bosna Centrotrans jedan od rijetkih klubova u BiH koji ima ženu u upravljačkim strukturama kluba, navodi se u saopštenju kluba iz Visokog.  

Novi Upravni odbor danas je održao prvu sjednicu i tom prilikom izabrani su predsjednik i potpredsjednik. Novi predsjednik UO je Adnan Delić, dok je potpredsjednik Dino Delibašić. Klub je dobio i počasnog predsjednika, a to je Alija Bojčić.


Premijer liga BiH (M)