RK Bosna Visoko: Pravda će pobijediti

U Visokom razočarani

RK Bosna Visoko: Pravda će pobijediti

A. Beganović

Rukometni klub Bosna Visoko službenim saopštenjem se obratio bosanskohercegovačkoj javnosti nakon što je komesar takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zoran Petričević, dvije utakmice regulranog dijela sezone registrovao službenim rezultatom (10:0) u korist Bosninih protivnika.

Bosni su pored toga oduzeta i dva boda, a čelni ljudi kluba iz Visokog su razočarani ovakvom odlukom i najavljuju žalbu i borbu za bodove osvojene na terenu.

"Nakon odluke komesara gospodina Zorana Petričevića da se RK Bosna Visoko oduzmu bodovi zbog navodne nepravilne registracije igrača RK Bosna Visoko Mirze Hurema, na osnovu žalbi koje su uložili na njegov nastup RK Gradačac i RK Lokomotiva Brčko, UO RK Bosna Visoko je ostao zatečen i zaprepašten jer smatramo da je registracija u potpunosti ispravna i da je uredno potpisana i opečaćena od strane Rukometnog saveza BiH koji je zadužen i jedini ovlašten za izdavanje registracija-licenci za nastup igrača.

RK Bosna Visoko je u januarskom prelaznom roku uredno predao svu dokumentaciju koja je potrebna za registraciju igrača i na osnovu te dokumentacije klub je dobio urednu registraciju-licencu za nastup Hurem Mirze za RK Bosna Visoko od strane Rukometnog saveza BiH.

RK Bosna Visoko je klub sa tradicijom dugom 61 godinu i sigurno ne bi dopustio da se igra sa ugledom i da radi neke radnje koje nisu u skladu sa pravilima i zakonima.

Nakon odluke koju je donio komesar Premijer lige za koju smatramo da je neutemeljena i neispravna RK Bosna Visoko će uložiti žalbu drugostepenom organu RSBIH koji će nadamo se donijeti ispravnu odluku i RK Bosna Visoko vratiti bodove koji su joj oduzeti neargumentovano i neosnovano.

Ono sto je nas najviše pogodilo jesu prljave igre van terena kojima se sluzi ekipa RK Gradačac koji nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi BiH na parketu nego se služi nečasnim radnjama i pokušava na taj način da se spasi od neispadanja iz Premijer lige, dok je RK Lokomotiva Brčko priča za sebe jer ista ta ekipa prije susreta sa RK Bosna Visoko u Brčkom ne ode na susret u Ljubuški. To je ekipa koja je davno napustila društvo najboljih (ukupno osvojili 2 boda za sezonu) i ista se žali, te smatramo da je u najmanju ruku sve to smiješno. Međutim po saznanjima do kojih smo došli i to je djelo ruku RK Gradačac jer su isti dali novac RK Lokomotiva Brčko da uputi žalbu.

Ekipi RK Gradačac možemo samo poručiti da se od društva najboljih oproste časno i pošteno ,a to je prihvatanje realnosti da u sezoni 2014/2015 nisu osvojili dovoljan broj bodova po osnovu kojih bi osigurali ostanak u drustvu najboljih, a ne prljavim igrama van terena.

RK Bosna Vissoko je u sezoni 2012/201. napustio društvo najboljih i tada nikog nismo vukli za rukav i radili prljave radnje da se spasimo i da na taj način ostanemo u Premijer ligi BiH za rukometaše, nego smo društvo najbboljih napustili časno i pošteno kako i dolikuje klubu sa tradicijom dugom 61 godinu. Nakon jedne sezone igranja u 1.Ligi Federacije BiH-Jug vratili smo se u Premijer ligu BiH za rukometaše sa 100% svojim domaćim kadrom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

UO RK Bosna Visoko je uvjeren da će pravda ipak na kraju pobijediti i da će drugostepeni organ RSBIH donijeti ispranu odluku, a to je jedna i jedina da se RK Bosna Visoko vrate bodovi koje su zasluženo osvojeni na parketu.

Bilo kakva odluka na štetu RK Bosna Visoko će poprimiti veće negativne razmjere i RK Bosna Visoko će traziti svoju pravdu putem drugih zakonom regulisanih institucija", navodi se u saopštenju Upravnog odbora RK Bosna Visoko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.