RK Čelik dočekuje Prištinu u Zenici

U Zenici obje utakmice

RK Čelik dočekuje Prištinu u Zenici

O. Lekić

Uprave rukometnih klubova Čelik i Priština postigle su dogovor da se obje utakmice 3. kola Chalenger kupa odigraju u Gradskoj areni u Zenici.

Utakmice će biti odigrane 28. i 29. novembra u Zenici, a o tome su zvanično ugovor potpisali predsjednik zeničkog kluba Pane Škrbić i direktor Prištine Krenar Cila.

"Imali smo više telefonskih i e-mail kontakata sa kolegama iz Prištinei zaključili da je mnogo jeftinije i racionalnije da se obje ove međunarodne utakmice odigraju u Zenici. Tako se prva utakmica u Gradskoj areni Zenica igra u subotu 28. novembra u 17, a druga utakmica je 29. novembra u 15 sati", izjavio je Pane Škrbić i dodao:

"Bilo je prijedloga  da se obje utakmice igraju u Prištini, ali je vrlo komplikovan i skup način obezbjeđenja viza za Kosovo za naše igrače. Naime, pošto u BiH nema ambasade Kosova,  vize se 'vade' u Zagrebu, a potrebno je u dva navrata ići  u Zagreb, a cijena vize za jednog igrača je visokih čak 40 eura", kaže Škrbić.

Sada su sve snage Čelika usmjerene da se prva zvanična međunarodna utakmica u 65 godina postojanja organizuje na najbolji mogući način i da se kvalitetnom igrom osigura plasman u četvrto kolo Chalenger kupa. 

"Pozivamo sve ljubitelje rukometa da nas podrže u ovom prvom pohodu u Evropu. Za utakmice sa Prištinom pripremamo posebne pogonosti za posjetioce, kako bi u Gradsku arenu došlo što više ljubitelja sporta i građana Zenice i navijalo za naš tim. Očekujemo kolektivnu posjetu nekih preduzeća i škola iz Zenice", dodao je Škrbić. 

Iz Čelika su još saopštili da je na poziciju v.d. direktora kluba imenovan Ahmedin Ćosić, koji je na toj funkciji naslijedio Kenana Merdanovića. Ćosić će obavljati sve administrativne i druge operativne poslove u klubu, a biće aktivan i u radu sa omladinskim selekcijama. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dodajmo i to da će Čelik danas u okviru 9. kola Premijer lige BiH dočekati Rudar iz Prijedora, koji se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti