RK "Čelik Junior" na najjačem Evropskom kupu za mlade

Veliko priznanje za klub iz Zenice

RK "Čelik Junior" na najjačem Evropskom kupu za mlade

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Nakon što su izuzetno dobro odigrali sve dosadašnje utakmice Omladinske lige BiH i time pokazali da su zasluženo u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa, kadeti škole rukometa ''Čelik Junior'' dobili su pozivnicu za učešće na najjačem Evropskom kupu za mlade.

Riječ je o elitnom rukometnom takmičenju za kadete, a koje se već 32 godine održava u Luksemburgu. Omladinski kup koji predstavlja pravi ''sudar'' prvaka, zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu, imat će i predstavnika Bosne i Hercegovine. Naime, u organizaciji krovne kuće rukometa u Luksemburgu, a u suradnji s Evropskom krovnom kućom i ovoga puta biće organiziran, sada već 31. po redu Omladinski kup Europe.

Na takmičenju će sudjelovati deset ekipa iz devet različitih zemalja, a redom to su prvaci Austrije, Estonije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rumunije, Švicarske, viceprvak Francuske, Srbije, te trenutno prvoplasirana ekipe Bosne i Hercegovine, odnosno škola rukometa ''Čelik Junior''.

Kadeti popularne zeničke škole rukometa ''Čelik Junior'' neće imati nimalo lagan zadatak. Naime, u vrlo jakoj grupi gdje ih očekuju Tallas iz Estonije, Fivers Wien iz Austrije, Trembley-en-France iz Francuske, te HB Dideleng iz Luksemburga, potrebno je izboriti jedno od prva dva mjesta i tako se plasirati u završnicu kupa.

Mladi Zeničani će u Luksemburgu boraviti pet dana, od 13. – 17. aprila, a prva utakmice ih očekuje 15. aprila i to protiv starih rivala, ekipe FIVERS Wien, prvaka Austrije. Istog dana, u večernjem terminu, odigrat će i utakmice protiv Trembley-en-France, prvaka Francuske, te HC Tallas, prvaka Estonije.

I pored jako teškog rasporeda grupne faze, škola rukometa ''Čelik Junior'' vjeruje u ostvarenje dobrog rezultata i plasman u završnicu kupa. S tim u vezi, posljednja dva mjeseca, uz nacionalno takmičenje u Omladinskoj ligi BiH, teku i pripreme za ovo važno međunarodno takmičenje, na kojem će Zeničani predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način.