RK Čelik savladao sarajevsku Bosnu

Prijateljska utakmica

RK Čelik savladao sarajevsku Bosnu

M. Skaka

Čelik  je odigrao kontrolnu utakmicu sa RK Bosnom koja će zbog kašnjenja sa pripremama biti i jedina pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. 

Bila je to vrlo žestoka i dinamična utakmnica, u kojoj je Čelik više pokazao i imao prednost cijelim tokom utakmice od po šest-sedam golova razlike, da bi to u končanici bilo svedeno na dva gola razlike. Mlada ekipa RK  Bosne je ponovo pakazala da ima sjajnu momčad i da će i u nastvaku prvenstva mnogim ekipama biti teška prepreka. 

 

Novi Šef stručnog štaba Čelika Zdenko Antović je isprobao svih 15 igrača, a zbog bolesti nije nastupio jedino desni bek Elvis Brkić. Startna postava Čelika je bila: na golu Starčević, bekovska linija Bašić-Ivančev-Martić, pivotmen Begagić i krila Kadić i Duvnjak. U stanim rotacijama Antović je dao šansu i svim ostalim igračima, tako da su dobru minutažu imali i Dervenčić, Ćosić, Begović, Kobilica, pa i povratnik u tim Gušić, kao i golman Kovač i ostali.

 

Prvi golman Čelika, Dragan Starčević je imao svoj dan, pa je i pored dobrih odbrana skinuo čak 7 od 12 penala!

 

Najviše golova za Čelik, 11 od toga 4 iz penala, je postigao odlični Davor Kadić , te Begagić koji je 8 zatresao mrežu. Kod gostiju najefikasniji su bili Bračković sa 9 golova i Delić sa 7 golova. 

 

«Zadovoljan sam, onim što sam vidio u ovoj utakmici. Do petka i prve prvenstvene utakmice protiv Kaknja moramo uigrati tim i ispraviti  grešake i u odbrani i u napadu i mislim da ćemo za 1. februar   u Gradskoj areni biti potpuno spremni. Naš cilj u prvenstvu je visok, ali i ostvariv - da osvojimo  jedno od tri prva mjesta u Premijer ligi i plasiramo se za Ligu za  prvaka, te da i tamo postignemo adekvatan rezultat, odnosno da po prvi put u istoriji Zenice u ovaj grad sporta donesemo prvu šampionsku titulu.», kaže Zdenko Antović, šef stručnog štaba Čelika.

 

«Vrlo kratko treniramo. Vidi se da još nismo spremni. Mi smo zajedno tek sedam dana. Lijepo je igrati u ovoj ekipi pravih rukometnih znalaca. Nadam se najboljem.» kazao je bek Čelika, Nerko Bašić.

 

«U ovoj utakmici kockice su se polako posložile. Novi trener sada ima potpun uvid u naš mogućnosti.  Zadovoljan sam i trenizima i današnjom utakmicom, iako se vidi da nam treba još puno zajedničkog rada. Imamo odličnu ekipu i nikoga se u Premijer ligi ne plašimo.», rekao je srednji bek, Milan Ivančev.

 

Prijateljska utakmica

RK ČELIK – RK BOSNA (SARAJEVO) 39:37 (20:14)

 

Zenica, 24. januar – Utakmica RK Čelik – RK Bosna (Sarajevo) igrana u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat: 39:37 za Čelik (poluvrijeme 20:14). Sudije: Hadžikadunić i Vidimlić. Isključenja: Čelik 8 minuta, Bosna 2 minuta. Sedmerci: Čelik 7 (5 golova), Bosna 12 penala (5 golova). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.