RK Igman pred gašenjem

Mogao bi u zaborav

RK Igman pred gašenjem

Piše: A. Pašić Powered by:
Rukometni klub Igman sa Ilidže mogao bi otići u zaborav.

Klub koji ove godine slavi 65. rođendan nikada od osnivanja nije bio u težoj krizi, a umjesto da ovaj jubilej proslavi svečanostima, mogao bi se - ugasiti. 

Saopštenje RK Igman čiji je potpisnik predsjednik Upravnog odbora Damir Mujezinović prenosimo u cjelosti i bez korekcija. 

"Finansijska sredstva koja smo dobili od općine Ilidža za 2017. godinu iznose 9.000 KM što nije dovoljno ni za pokrivanje troškova takmičenja samo za jednu polusezonu. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo već dvije godine našem klubu nije dodijelilo ništa iako smo uredno aplicirali prema ovoj instituciji koja je po zakonu o sportu dužna da finansijski pomogne klubove.

"Apelujemo na sve institucije društva da nam pomognu da izađemo iz krize te da nam omoguće igranje u Prvoj ligi Federacije BiH koja počinje 23.09.2017. g. Ako do početka prvenstva ne budemo obezbijedili minimum finansijskih sredstava klub će morati odustati od takmičenja što znači potpuno prestati sa radom, odnosno, ugasit će se što je najbolniji i najgori scenarij", stoji u saopštenju.