RK Konjuh: Kome smeta klub iz "malih" Živinica

Razočarani suđenjem Begića i Knezovića

RK Konjuh: Kome smeta klub iz "malih" Živinica

A. Beganović

Čelnici RK KOnjuh iz Živinica razočarani suđenjem na sinoćnjem susretu u Banjoj Luci u kojem su izgubili od Borca izdali su saopštenje za medije koje vam prenosimo u cijelosti.

Povodom odlučujuće utakmice igrane u okviru 4. kola  Lige 4 za prvaka BIH između RK Borac m:tel“ Banja Luka i RK Konjuh Živinice, koja je odigrana 24. 05. 2014. godine u dvorani Borik u Banjoj Luci, želimo da obavijestimo javnost da je na istoj RK Konjuh drastično oštećen izuzetno pristrasnim suđenjem sudijskog para Knezović Andrija i Begić Dražen (Mostar), sa kontrolorom Sobo Damirom (Banja Luka).

Presedan je da se za ovako važnu utakmicu delegira kontrolor iz mjesta odigravanja iste. Time je i formalno povrijeđena regularnost utakmice. Sudijski par Knezović–Begić je tokom cijele utakmice svojim odlukama u korst RK Borac m:tel“, koje su direktno utjecale na rezultat, drastično oštetio RK Konjuh i time direktno utjecao na regularnost prvenstva.  

Postavlja se pitanje da li jedan klub iz „malih“ Živinica smije imati ambicije da postane šampion BIH. Napominjemo da smo u poslednjih osamnaest utakmica izvojevali sedamnaest pobijeda, a u Banjoj Luci nam je samo trebalo da ne izgubimo sa većom razlikom od šest golova, kako bi ostali u konkurenciji za prvaka države. Sa sudijskim parom iz Mostara i kontrolorom iz Banja Luke to je bilo nemoguće.

Desetogodišnji trud i rad jedne sjajne generacije igrača, sa izuzetno stručnim vođenjem trenera Ridžića, pada u vodu kada ljudi  „u crnom“ preuzmu ulogu da odrede ko će biti šampion. Napominjemo, da smo pogotovo oštećeni u finišu utakmice kada su pojedine sudijske odluke frapirale ne samo igrače naše ekipe nego i protivnika, kao i  objektivne banjolučke poznavaoce rukometa koji su se sinoć našli  u dvorani Borik. Odluke sudijskog para su utjecale na utakmicu u tolikoj mjeri da su naši igrači jedva izdržali sam finiš  utakmice.

Uvjereni smo da Rukometnom klubu Borac m:tel, najtrofejnijem rukometnom kolektivu u BIH, ovako osvojena titula nije potrebna! Mi iz  RK “KONJUH” pozivamo sve relevantne organe Rukometnog Saveza BiH da hitno ispitaju regularnost navedene utakmice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Takođe, ovom prilikom napominjemo da je dodjela same organizacije Završnice KUP-a BiH za ovu sezonu, od strane IO RS BiH prava lakrdija, jer je domaćin izabran izvlačenjem (kuglicom), pri čemu je kvalitet ponuda koje su dostavili RK Borac, HRK Izviđač i RK Konjuh potpuno  ignorisan.  Obzirom na epilog sinošnje utakmice u Banjoj Luci sa sudijskim parom iz Mostara, opravdano sumnjamo da će se sličan scenario ponoviti na Završnici KUP-a BiH koja treba da se igra u Ljubuškom 31. 05. i 01. 06. ove godine.

Potpuno frustrirani sinošnjim dijeljenjem „pravde“ u Banjoj Luci igrači, stručni štab, navijači i uprava kluba otvoreno postavljaju pitanje našeg učešća u završnici Lige za prvaka i KUP-a BiH. Konačan stav o tome uprava Kluba će donijeti u ponedeljak 26.05.2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.