RK Prijedor pao na prvom testu

Škofja Loka pokazala kvalitet

RK Prijedor pao na prvom testu

D. Vejo

Rukometaši Prijedora poraženi su u prvom prijateljskom meču na svom terenu od slovenačke ekipe Škofja Loka rezultatom 19:34 (10:20).

Premijerligaš od početka susreta nije imao riješenje za dobro raspoloženu slovenačku ekipu. Igrao se 15. minut prvog poluvremena, a ekipa Skofja imala je prednost od sedam golova razlike (3:10). Do kraja prvih pola sata, gosti su istu povećavali pa se na odmor odlazi sa plus 10 u korist Slovenaca (10:20). 

U nastavku utakmice, tačnije u prvih nekoliko minuta Prijedorčani su uspjeli da se saberu, pa su tako smanjili prednost na minus osam. Ali, nakon toga ponovo padaju u igri što gosti vješto iskorištavaju kako bi na kraju stigli do uvjerljivog trijumfa.

Prijedor: Babić, Vilušić (1), Miljuš (4), Šerbula, Kecman (1), Balaban, Kaurin (1), Todorović (2), Janković (1), Knežević, M. Radaković, Jovanović (5), J. Radaković, Dragović (4).

Škofja: Vrbinc, Panjtar, Maček, Jesenko (2), Šibanc (2), Rant (3), Bergant, Kavčić (4), Damijan (4), Jamnik (5), Pipp (1), Verbinc (1), Gartner (4), Cingesar (8), Plestenjak.

Vrijedno pomena jeste i to da se ekipa Škofja nalazi na četvrtoj poziciji u slovenačkom prvenstvu, dok je Prijedor 12. tim u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi