RK Vogošća: Sudijski par pravio greške na štetu našeg kluba

Saopštenje za javnost RK Vogošće Poljine Hills.

RK Vogošća: Sudijski par pravio greške na štetu našeg kluba

D. Rakanović

Utakmica između Konjuha i Vogošće prekinuta je u 54. minuti susreta pri rezultatu 28:20 za ekipu iz Živinica. Naime, rukometaši Vogošće Poljine Hills napustili su teren nezadovoljni suđenjem. 

Iz RK Vogošća oglasili su se saopštenjem za javnost povodom događaja u Živinicama koje prenosimo u cjelosti: 

"Kroz cijeli tok utakmice nailazili smo na postupke koji su uticali na igru i izazivali nervozu kod kompletne ekipe Vogošće. Počevši od suđenja koje je naoko izgledalo sasvim normalno, ali u stvari sudije su pravile greške na štetu našeg kluba u veoma bitnim situacijama kod isključenja naših igrača, ili zaustavljanja naše ekipe u kontranapadima koji su čak zaustavljani i hvatanjem naših igrača za noge od strane igrača Konjuha, a pritom nisu sankcionisani ni isključivanjem na 2 minuta, kao i konstantnim sjeckanjem i prekidima igre. Moramo spomenuti da je sudijski par Beširević Vejsil i Dautović Emir loše vodio utakmicu, a pogotovo ovaj prvi koji je i u prvoj utakmici u Vogošći (koju smo ubjedljivo pobjedili 31:23)  protiv Konjuha imao veliki broj diskutabilnih odluka na šta smo mu i tada sugerisali. Gospodinu Bešireviću je vjerovatno bitno da Vogošća padne, jer mu je sin golman u banjalučkom Borcu i koji su se odjednom probudili kao ekipa koja je već bila otpisana. Također bi se osvrnuli na semafor koji je očigledno namjerno ili ne namjerno tehnički neispravan, često je prekidan rad istog i na sebi je veoma često pokazivao netačne podatke, naša ekipa ni u jednom trenutku nije bila sigurna u tačan rezultat, vrijeme, kao ni u vrijeme kad treba ući isključeni igrač. Tako je kod prekida utakmice kod rezultata 28:21 za domaće, rezultat vraćen na 28:20. 

Naša ekipa je ulożila žalbu na utakmicu, a na zahtijev da dobijemo DVD sa utakmice na osnovu kojeg bi tačno naveli periode kad, koje i kakve su učinjene sudijske greške koje su oštetile našu ekipu nam nije obezbjeđen, što po propozicijama trebamo dobiti ako zatražimo. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ne želimo da pravdamo naše postupke, ali jednostavno  nismo više mogli podnijeti propuste koji su uticali na igru naše ekipe i u konačnici sam rezultat. Smatramo da se već od početka kuju planovi o tome ko će biti novi prvak BiH, zato nas i ne čude ovi iznenadni rezultati koji svi gledaju sa čuđenjem. Kad se sagledaju posljednji rezultati u Banjoj Luci i Živinicama, onda se lako može naslutiti da nešto nije u redu", navodi se u saopštenju Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi