RK Zrinjski juniorski prvak BiH

RK Zrinjski juniorski prvak BiH

A. Beganović

Juniori mostarskog Zrinjskog novi su državni prvaci u rukometu. U finalnom susretu završnog turnira juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine koji je igran u našem glavnom gradu juniori Zrinjskog bili su bolji od Bosna SO (35:23).

U protekla tri dana Sarajevo je bilo domaćin završnog turnira rukometnog prvenstva BiH za juniore. Na završnici je učestvovalo devet ekipa (Sloga Doboj, Sloga Gornji Vakuf, Bosna SO, Cepelin, Lokomotiva Brčko, Konjuh, Široki Brijeg, Krajina, Zrinjski) koje su bile podjeljene u dvije grupe. U petak i subotu na rasporedu su bile utakmice grupne faze, dok se danas igralo za poredak.

Mladi rukometaši Zrinjskog i Bosna SO bili su najbolji u svojim grupama te su tako ove dvije momčadi danas igrale finalni susret. Dvorana na Mojmilu bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a svi prisutni gledaoci mogli su uživati u suretu za novog prvaka BiH. Gosti iz Mostara mnogo bolje su otvorili susret i već nakon 10 minuta imali su prednost od pet golova (7:2). Domaćin je ipak uspio do poluvremena smanjiti razliku (15:13) te na odmor otići sa podnošljivih minus dva. Međutim, u drugom poluvremenu mladi rukometaši Zrinjskog pokazali su da su u ovom trenutku daleko najbolji u našoj državi i bez većih problema upisali su sigurnu pobjedu (35:22), te tako donijeli još jedan trofej u Mostar. Iako su mladi Studenti poraženi u finalu, igrama na završnom turniru pokazali su da i u Bosni ima "materijala" kojeg samo treba dobro obraditi, a poznavajući rad novog trenera šampiona naše države, Irfana Smajlagića, vrlo lako je moguće da neki od juniora budi važan kotačić u prvom timu naredne sezone.

U susretu za treće mjesto juniori Sloge iz Gornjeg Vakufa bili su bolji od Lokomotive iz Brčkog (25:23). Ovo treće mjesto mladih rukometaša Sloge još više dobija na težini kada se uzme u obzir činjenica da je Gornji Vakuf gotovo jedini grad u našoj državi koji nema svoju dvoranu. Međutim, mladi rukometaši Sloge pokazali su da se jednim poštenim odnosom i iskrenim radom mogu prevazaći i problemi koji su svojstveni samo našem društvu. Zato treneri i ljudi koji rade sa ovim rukometašima zaslužuju sve čestitke.

Završnica juniorskog rukometnog prvenstva BiH:
Susret za treće mjesto:

Sloga GV – Lokomotiva 25:23

Susret za prvo mjesto:
Bosna SO – Zrinjski 22:35


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije