Desno krilo Španije o reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Rocas: Imate mlad tim, spreman da se nosi sa najboljima

Rukometna reprezentacija Španije igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, protiv Francuske. 

Španija je aktuelni prvak svijeta, a na putu ka odbrani titule prvaka nisu mogli dobiti težeg protivnika, a to mišljenje dijeli i Albert Rocas. 

"Bit će to izuzetno teška utakmica, sa mnogo duela. Teško je igrati protiv njih, jer imaju mnogo iskustva u ovakvim utakmicama, ali naravno, mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo," kaže Rocas i dodaje: 

"Mislim da smo jako kompaktna grupa, grupa prijatelja. Svi igrači igraju u različitim klubovima i kada imamo priliku da budemo zajedno, to je nešto posebno za nas. Uživamo u zajedničkom vremenu i to je velika prednost ove ekipe," kaže Rocas. 

Desno krilo Španije ima riječi hvale za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ističe kako je pratio duel sa Tunisom i vjeruje da se Bosna i Hercegovina može u budućnosti nositi sa najboljim selekcijama. 

"Gledao sam nekoliko utakmica. Mislim da Bosna i Hercegovina ima neke jako dobre igrače, poput Prce i Čelice. Mislim da su izgubili od Tunisa u posljednjim minutama, ali to je mlad tim, sa dobrim šansama da se suprotstavi najboljim reprezentacijama u budućnosti," kaže Rocas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.