Rođeni nanijeli Goraždu prvi poraz

Pobjeda Veleža

Rođeni nanijeli Goraždu prvi poraz

Danas je u Mostaru odigrana zaostala utakmica 15. kola Prve lige Jug za rukometaše. RK Velež je pobijedio do sada neporaženu ekipu Goražda (28:23).

Utakmicu je bolje otvario Velež, te je u 16. imao prednost 9:5, što je natjeralo goste da zovu minutu odmora. 

Ali i nakon toga, Velež nastavlja igrati u jakom ritmu. Odbrana Mostaraca je bila na visini zadatka, pa gosti nisu uspjevali doći do lakih golova. U 28. minuti Velež vodi 14:8, ali tada Rođeni plaćaju danak neiskustvu. Žure u dva napada, gube lopte, a gosti to znalački iskorištavaju i smanjuju na 14:10, što je bio rezultat poluvremena.

Drugo poluvrijeme donosi malo agresivniju igru, ali u granicama korektnosti. Goražde je iskoristilo period igre od skoro osam minuta u kojem se rijetko igralo 6 na 6, tako da smanjilo prednos domaćih na 21:20 u 43. minuti. 

Trener Veleža, Merdan u tom periodu je zvao minut odmora, što se na kraju ispostavilo kao dobar potez. Domaći igrači nakon odrađenih isključenja uspjevaju vratiti izgubljenu prednost. Golovima Krese i Šapuha, ali i fenomenalnim odbrana Jelovca u tri napada zaredom, dolaze na 26:21 u 49. minuti.

Nakon toga, igrači Veleža nisu ponovili grešku sa kraja prvog poluvremena. Nisu žurili i srljali u napadu, i bez većih problema uspjeli su privesti utakmicu kraju.

Kod domaćina najefikasniji su bili Kreso, Šapuh i Muharemović sa po sedam postignutih golova, dok su kod gostiju Delić sa osam i Bukva sa sedam golova bili najučinkovitiji.

Utakmica je protekla u fer i sportskom navijanju, i korektnoj igri na terenu, tako da je mostarska publika mogla uživati u dobrom rukometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi