RS BiH: Od SEHA-e nismo dobili nikakvo obrazloženje

Borcu uskraćen nastup u ligi

RS BiH: Od SEHA-e nismo dobili nikakvo obrazloženje

Rukometnom klubu Borac, koji je ove sezone osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, uskraćen je nastup u SEHA ligi u sezoni 2017/2018.

O problemima s kojim se banjalučki klub susreo smo mnogo pisali u posljednjih nekoliko dana, a po tom pitanju su se (konačno) odlučili oglasiti i iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnoj stranici RS BiH objavljeno je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

"Vezano za onemogućeni nastup predstavnika ispred Rukometnog saveza BIH,  RK “Borac” Banja Luka u SEHA ligi, želimo obavijestiti javnost o slijedećem:

Dana 06.07.2017.godine Rukometni savez BIH je od strane predstavnika RK “Borac” Banja Luka obaviješten da je rukovodstvo SEHA Gazprom lige odlucilo da RK “Borac” Banja Luka nema pravo nastupa u takmicarskoj sezoni 2017/2018.

Dana 07.07.2017.godine Predsjednik Rukometnog saveza BIH gospodin Dr. Amir Zahirovic se obratio predstavnicima SEHA Gazprom lige sa zahtjevom za obrazloženjem gore navedene odluke.U svom obraćanju predstavnicima SEHA Gazprom lige, Predsjednik RSBIH je podsjetio da je RSBiH pokretač inicijative formiranja takmičenja SEHA lige, te zamolio za obrazloženje zašto se navedenom klubu ne dozvoljava učešće u ovom takmičenju.

Nakon što se Rukometni savez BIH dva puta obratio predstavnicima SEHA Lige, dobili smo odluku sa spiskom ekipa ušesnica navedenog takmičenja. U navedenoj odluci, niti prije niti poslije do današnjeg datuma 10.07.2017., Rukometni savez BIH nije dobio nikakvo obrazloženje.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Sva dešavanja vezano za odluku da RK “Borac” nema pravo nastupa uglavnom su predstavnici RSBiH doznali od predstavnika RK “Borac” Banja Luka i putem medija.

Rukometni savez BIH će ponovo traziti obrazlozenje od predstavnika SEHA Gazprom lige, te ovom prilikom želimo izraziti nezadovoljstvo odnosom predstavnika SEHA lige prema predstavniku našeg kluba u ovom takmicenju, te prema RSBIH kao glavnom inicijatoru navedenog takmičenja", piše u saopštenju Rukometnog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi