RSBiH u 2013. napravio čak 2,2 miliona duga???

Bestijalna kleptomanija

RSBiH u 2013. napravio čak 2,2 miliona duga???

Beskrupoluzno i bestidno rasipao se novac u Rukometom savezu BiH sve dok dug nije narastao na tri miliona KM. Do u posljednjih pet godina, prema riječima aktuelnog predsjednika Uprvanog odbora RSBiH godišnji dugovi iznosili su između 30 i 50 hiljada KM, što je iznos sa kojim se moglo plivati iznad površine.

Međutim, kada smo uspjeli dobiti organizaciu Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore, koje je trebalo značiti vjetar u leđa, onda su se desile nezabilježene kleptomanske malverzacije.

Možda niko taj novac nije ni ukrao, možda su ljudi u vrhušci samo bili nesposobni, ali nemojmo biti djeca. Ako su do tada godišnji dugovi iznosili ne više 50.000 KM, kako je moguće da je u 2013. ubilježeno "tričavih" 2,2 miliona KM?

"Pričao sam sa ljudima iz Rukometnog saveza Makedonije, kada su oni prvi put organizirali jedno ovakvo takmičenje, SP za žene, njihov rukomet je krenuo neuzastavljivo da napreduje. Kod nas je međutim SP za juniore iskorišteno da se podijele bonusi, raskrčmi novac. Potpuno smo dakle naopaki u svemu. I jesam li sada ja kriv što Savez grca u dugovima neisplaćenog poreza?", priča Amir Zahirović, predsjednik RSBiH koji se u posljednje vrijeme susreće sa žestokim kritikama.

"Objasnite vi meni kako neko može naručiti 1.000 flaša vina. Pa to ne mogu popiti gledaoci na tribinama u sve četiri dvorane da im sipate vino. I danas nam dolaze tužbe dobavljača, tamo iz Banjaluke za nešto. Sada smo suočeni s tužbama jer se bliži rok za njihovo istjecanje", riječi su Zahirovića.

Ko je sve konkretno radio tokom Svjetskom prvenstva za juniore, braća, sestre, punice i kćerke tadašnjih funkcionera, nije ni čudo da je to sve toliko koštalo. Ili je za sve kriva nesređena politička situacija, pa se krčmio novac dok se još nije ustanovilo ko će biti ministar na kojem nivou, iz koje partije, političke opcije... 

"Mene trenutno ne zanima ko je i gdje ovolike dugove napravio, neka se o tome brinu Tužilaštvo, SIPA i ostali. Zanima me da nama koji ništa sa ovim nemamo, odblokiraju račun, pa da počnemo raditi", kaže Zahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi