RSBiH u četvrtak dobija generalnog sekretara?

Upravni odbor donosi odluku

RSBiH u četvrtak dobija generalnog sekretara?

Piše: A. Beganović Powered by:
Za četvrtak je zakazana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana održana Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo za četvrtak je zakazana i sjednica Upravnog odbora.

Prema informacijama, istina nezvaničnim, novi Upravni odbor izabrat će i novog generalnog sekretara, a najozbiljniji kandidat za preuzimanje ove možda i najznačajnije funkcije u Savezu je nekadašnji direktor sarajevske Bosne i istaknuti sportski radnik Kenan Magoda.

Upravni odbor Rukometnog saveza na sjednici bi trebao izabrati i Komesare liga, te donijeti odluku o broju klubova u nadolazećoj sezoni Premijer lige.

No, to nije sve, odnosno Upravni odbor bi se trebao usaglasiti oko Propozicija takmičenja, Pravilnika o organizaciji takmičenja, te Pravilnika o registraciji igrača.

Na Dnevnom redu sjednice biće i izbor selektora ženske reprezentacije, te direktora muške i ženske reprezentacije, kao i određivanje sudijskih naknada za predstojeću sezonu, kao i visina kotizacije za sezonu 2017/2018.

Čelnici Rukometnog saveza BiH razmatrat će i izvještaj selektora Bilala Šumana nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te će donijeti odluku o načinu reprograma duga prema Poreskoj upravi i dobavljačima.