Rukomet u BiH krenuo s mrtve tačke

Delegacija RSBiH na sastanku u Poreskoj upravi FBiH

Rukomet u BiH krenuo s mrtve tačke

Piše: A. Čulić Powered by:
U narednih nekoliko dana blokirani račun Rukometnog saveza BiH konačno bi trebao biti deblokiran, saznaje SportSport.ba.

Nakon bajramskih blagdana, čelni ljudi Saveza počeli su poduzimati sve neophodne korake kako bi pokrenuli bh. rukomet s mrtve tačke.

Doskora se nije znalo ništa više od onoga što je bilo poznato i 10. juna kada je izabrano novo rukovodstvo, na čelu s predsjednikom Amirom Zahirovićem, osim da će funkciju generalnog sekretara obnašati Šejla Tančica.

Međutim kako se približavaju utakmice kvalifikacija i kako je svima dosadilo proživljavati porođajne muke tako je nova garnitura bila primorana angažirati se prije svega finansijski i monetarno.

Jučer je u Savezu sastanak s uposlenicima održao novoizabrani direktor reprezentacije i nekadašnji predsjednik Skupštine RK Bosna, Gordan Muzurović, a danas je navodno delegacija RSBiH boravila u Poreskoj upravi FBiH gdje se pokušao iznaći izlaz iz bremenite situacije.

Selektor Šuman i administracija Saveza dobili su obećanje da će što skorije računi RSBiH ponovo biti na raspolaganju, prije svega za potrebe reprezentacije.


Reprezentacija