Rukometaši BiH danas traže čudo protiv Švedske

Prva utakmica baraža za SP

Rukometaši BiH danas traže čudo protiv Švedske

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Švedske.

Izabranici Dragana Markovića danas u Vaxju igraju prvi meč baraža za odlazak na SP 2017. godine. Iako je Švedska veliki favorit u ovom dvomeču naši reprezentativci su u prošlom baražu protiv Islanda pokazali da se mogu nositi i sa dosta jačim ekipama.

Velika prednost za naše momke danas će biti što će imati veliku podršku s tribina, jer su navijači BiH najavili dolazak u velikom broju. Šveđani u meč ulaze dosta oslabljeni, ali je selektor Marković kazao da se naši momci ne smiju opustiti zbog toga.

"Raduje me ova velika utakmica, kao i sve nas. Nije mala stvar igrati protiv ovako velikog rivala kao što je Švedska. Otkako sam na klupi, ovo je treći baraž zaredom i na to sam jako ponosan. Mislim da imamo veliku šansu da napravimo dobar rezultat u Švedskoj, pa da onda u Sarajevu pokušamo napraviti novo čudo", rekao je Marković.

U našoj selekciji vlada dosta dobra atmosfera, a igrači su u prethodnih nekoliko sedmica odradili dobre pripreme. Jedan od najboljih igrača naše selekcije Nikola Prce pred ovaj dvomeč kazao je da naši igrači na parketu neće priznati Šveđanima da su bolji.

"Već smo igrali sa Švedskom, ali od tog vremena smo mnogo narasli kao reprezentacija. Vremena su se promijenila, nismo svjetska klasa u rukometu ali imamo šta da pokažemo. Mislim da je čak veći pritisak na Švedskoj, koja je favorit i ima mnogo toga za izgubiti. Posebno nakon ovih izostanaka. Ako odigramo dobro u prvoj utakmici, sav pritisak će pasti na njih", rekao je Prce na press konferenciji u Sarajevu.

Jedno je sigurno, momci će imati veliku podršku, te se nadamo da će uspjeti to iskoristiti i napraviti malo čudo u Švedskoj. Utakmica se igra danas od 13:30 sati, a revanš je u Skenderiji u srijedu od 20:15 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi