Rukometaši BiH večeras ponovo protiv Estonije

Drugo kolo kvalifikacija za SP

Rukometaši BiH večeras ponovo protiv Estonije

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će u Talinu odigrati meč 2. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Estonije. 

Naš tim je u srijedu navečer u sarajevskoj Skenderiji porazio istog protivnika rezultatom 31:24, a večeras će imati priliku da potvrdi tu pobjedu. 

"Svaka pobjeda nam je veoma važna. Važno nam je za ovo sve što radimo. Očekuje nas u Estoniji drugo poluvrijeme i bit će mnogo teže nego u prvom meču. Osjetili su nas, mi smo osjetili njih i to će biti druga priča. Estonci imaju par fantastičnih individualaca i neće biti lako", rekao je nakon meča u Skenderiji selektor naše reprezentacije Bilal Šuman. 

Podsjetimo, naš tim je prije meča u Skenderiji odigrao četiri susreta protiv Estonaca, slavili smo dvije pobjede i ubilježii dva poraza. Na posljednjem gostovanju kod Estonaca slavili smo sa 29:26 u oktobru 2013. godine, a prije toga, u martu 2011. godine smo poraženi 35:30. 

Večerašnji susret u Talinu počinje u 18.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi