Rukometaši BiH večeras u Skenderiji igraju protiv Austrije

Drugo kolo kvalifikacija za EP

Rukometaši BiH večeras u Skenderiji igraju protiv Austrije

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skenderiji igra meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Austrije.

Naši rukometaši u prvom kolu poraženi su na gostovanju protiv Španije sa 30:21, ali će imati priliku večeras odužiti se navijačima pobjedom protiv Austrije. Izabranici Bilala Šumana su svjesni da je ovo važna utakmica za naš tim ukoliko žele nastupati naredne sezone na Evropskom prvenstu u Hrvatskoj.

Austrija je u prvom kolu doživjela iznenađujući poraz od Finske, pa će rukometaši ove reprezentacije sigurno u Sarajevo doći kako bi pokušali popraviti dojam. Poznato je da je ova selekcija naš najveći konkurent za odlazak na EP, pa je jasno koliko je večerašnji meč važan za našu reprezentaciju.

"Mislim da je ovo Austriji 'zadnji voz' nakon iznenađujućeg poraza od Finske. Bit će promjena u ekipi, ali sada ne bih govorio o imenima. Očekujemo veliku podršku sa tribina jer nam pobjeda otvara vrata za Evropsko prvenstvo. Poslije toga ćemo imati mnogo vremena da se fokusiramo na mečeve protiv Finske", rekao je na jučerašnjoj press konferenciji selektor BiH, Bilal Šuman.

Povratnik u reprezentaciju BiH, Muhamed Toromanović, kazao je da nam je potrebno dosta više laganih golova iz kontri i polukontri kako bi na kraju uspjeli slaviti protiv Austrije.

"Moramo se osvrnuti na našu igru, biti spremni sutra i dati sve od sebe. Treba nam tvrda igra u odbrani koja je u Španiji bila dobra. Pokušat ćemo što bolje odigrati i nadam se da ćemo ovaj put imati laganih golova, te ostvariti važnu pobjedu koja nam otvara vrata za EP u Hrvatskoj", dodao je Toromanović.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Austrije igra se večeras u Skenderiji od 20 sati  uz direkta prijenos na FACE TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi