Rukometaši Borca gostuju u Ljubuškom

Večeras susreti 8. kola

Rukometaši Borca gostuju u Ljubuškom

A. Beganović

Večeras su na rasporedu utakmice 8. kola Lige 6, a najzanimljivije će biti u Ljubuškom gdje će snage odmjeriti rukometaši Izviđača i Borca iz Banja Luke.

Borac u Ljubuški dolazi kao lider, no još uvijek nije osigurao titulu, a kako bi rasterećenije dočekali posljednja dva kola Banjalučani večeras moraju slaviti.

No, i domaći Skauti imaju svoju računicu. Naime, Izviđač želi prvenstvo okončati među prve tri ekipe kako bi osigurao nastup u SEHA ligi, ukoliko se ista bude igrala, tako da nas u Ljubuškom očekuje zanimljivi susret.

"Ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni. Ukoliko pobijedimo bićemo veoma blizu konačnog cilja, a to je titula", prenose Nezavisne novine izjavu golmana Borca, Bojana Ljubišića.

Sloga će u Doboju dočekati Bosna BH Telecom. Domaći ne bi trebali imati većih problema, a sigurno će imati i dodatni motiv jer Studenti su pored Borca jedini savladali Slogu.

U Goraždu će istoimena domaća ekipa dočekati Čelik. Sve utakmice počinju u 20:=0 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.