Rukometaši Borca odbranili titulu prvaka BiH

U samo 180 minuta do titule

Rukometaši Borca odbranili titulu prvaka BiH

A. Beganović

Rukometaši Borca iz Banja Luke odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Naime, sinoć su rukometaši Borca u Banjoj Luci rezultatom 34:30 savladali Izviđač, te su tako pokazali da su u ovom trenutku najbolja bh. ekipa i sa ukupnih 3:0 slavili su u doigravanju za prvaka naše zemlje.

Sinoćnji susret odlučen je u samom finišu kada je Borac serijom 5:1 stigao do nedostižne prednosti. Najefikasniji u redovima prvaka naše zemlje bio je Mikić sa 11 golova, dok je Čutura sa sa pet golova bio najefikasniji kod Skauta.

Na kraju treba naglasiti da je Borac do tutule prvaka države došao odigravši samo tri susreta u sezoni, te da se još uvijek ne zna ko će napustiti društvo najboljih bh. klubova, što svakako govori o nezainteresiranosti čelnika Rukometnog saveza BiH za domaće takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.