Rukometaši Borca osvojili Kup Bosne i Hercegovine

U finalu bolji od Izviđača

Rukometaši Borca osvojili Kup Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Rukometaši Borca iz Banja Luke pobjednici su Kupa Bosne i Hercegovine. Naime, u finalnom meču najmasovnijeg takmičenja Banjolučani su u Ljubuškom savladali Izviđač (25:23).

Rukometaši iz grada na Vrbasu opravdali su ulogu favorita. Od samog početka susreta imali su rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa viškom od četiri gola (13:9).

Početkom drugog dijela Skauti su serijom od 3:0 došli na gol zaostatka (13:12), no nisu imali snage da rezultat preokrenu u svoju korist.

Nakon toga Borac se ponovo odvojio i niti u jednom momentu domaćim nije dozvolio da dođu do izjednačen. Istina, mladi rukometaši iz Ljubuškog su u par navrata stigli do dva gola zaostatka, ali sjajni golman Blažević je u najvažnijim momentima bio fenomenalan.

Najefikasniji u redocima Borca bili su Bezbradica sa osam, te Nikolić sa sedam pogodaka, dok je Vidović sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Izviđača.

Borac je tako odbranio trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a ovo je Banjolučanima četvrti pehar u najmasovnijem takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.