Rukometaši Borca počeli sa pripremama

Banjalučani brane titulu u Premijer ligi

Rukometaši Borca počeli sa pripremama

D. Rakanović

Aktuelni prvak BiH u rukometu ekipa Borca počela je u utorak pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Novi trener Borca Bojan Unčanin izvršio je prozivku rukometaša i tako počeo sa pripremama za novu sezonu u kojoj klub ima najviše ciljeve. 

Unčanin je istakao da je pred ekipom izuzetno težak zadatak.

"Trebaće nam mnogo rada, ali vjerujemo da možemo i moramo iz domaćih snaga da kreiramo dobru bazu za nekoliko godina unaprijed. Želim da imamo konstantu, a ne da bude velikog odliva kao što je bio slučaj na kraju prethodne sezone kad je Borac napustilo šest ili sedam prvotimaca", rekao je Unčanin novinarima u Banjoj Luci. 

On smatra da zbog neigranja SEHA lige i evropskih takmičenja okosnicu ekipe u narednom periodu trebaju činiti domaći igrači. 

"Stvarno nema potrebe za skupim pojačanjima jer iziskuju ogroman novac. Osim toga, ovi naši momci mogu da iznesu teret takmičenja u prvenstvu BiH. Treba naravno biti i strpljiv jer smo u prosjeku vrlo mlada ekipa. Očekujem do 31. jula i kraja prelaznom roka još nekoliko igrača i vjerujem da ćemo spremni dočekati novu sezonu", poručio je Unčanin. 

On je naglasio da Borac uvijek ima najviše ciljeve u BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Tako smo vaspitavani i tako će biti i ovaj put. Želimo trofeje, ali ako se i ne dese, neće to biti smak svijeta. Sezona je duga, play-off se neće igrati, to je doduše još nezvanično, znam da su sva gostovanja u BiH izuzetno teška, što je pokazala i prethodna sezona. Postoji barem pet, šest ozbiljnih pretendenata za titulu, ali nadam se da nas zaobići povrede i da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve", zaključio je trener Borca

Unčaninu se na okupljanju odazvalo 23 rukometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi