Rukometaši Borca poniženi u Zagrebu

Borac zaleđen na minus 24

Rukometaši Borca poniženi u Zagrebu

A. Beganović

U okviru 2. kola Regionalne rukometne lige bosanskohercegovački prvak, Borac iz Banja Luke, ponižen je na gosotanju kod Zagreba.

Naime, hrvatska momčad je s pola snage savladala Borac sa ubjedljivih 44:20.

Od samog početka susreta bilo je jasno da će to biti igra mačke i miša, a konačan rezultat oslikava stanje odnosa snaga na terenu.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Šebetić, Kaleb i Horvat sa po šest pogodaka, dok su kod Borca najučinkovitiji bili Janković sa pet, te Trivundža sa četiri pogotka.

Osim ovog susreta danas su odigrana još dva u kojima je Vardar bio bolji od Partizana (33:26), a Meshkov Brest od Vojvodine (31:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.