Rukometaši Borca prvaci BiH

Banjalučani slave

Rukometaši Borca prvaci BiH

E. Škorić

Rukometaši Borca u dramatičnom posljednjem kolu Lige za prvaka osvojili su titulu.

Borac je poražen sa 23:21 u Vogošći, ali im je titulu donijela pobjeda Konjuha nad Izviđačem (29:28), pa je tim iz Banjaluke ostao na prvom mjestu.

Vogošća je večeras povela s 4:0 protiv Borca, ali je u nastavku gostujući tim uspijevao da se vrati, pa je u jednom trenutku došao na samo gol zaostatka (21:20).

I kada je već bilo izvjesno da će Vogošća slaviti, u Borcu su osluškivali rezultat iz Živinica, a onda su, čuvši da je Konjuh pobijedio Izviđač, počeli sa velikim slavljem.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tako će umjesto sada već bivšeg prvaka Izviđača Borac naredne sezone igrati SEHA ligu, ukoliko BiH ne izgubi mjesto u regionalnom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi