Rukometaši Čelika bolji od Slavije

Pripremena utakmica pred početak sezone

Rukometaši Čelika bolji od Slavije

D. Kurbegović

U Zenici je odigrana prijateljska rukometna utakmica između RK Čelik i RK Slavija u kojoj su treneri oba tima isprobali sve igrače koji im stoje na raspolaganju pred početak nove prvenstvene sezone. Zeničani imaju ponovo velike ambicije u narednoj sezoni, ali vidjet ćemo hoće li se moći da uključe u utrku za prva tri mjesta u Premijer ligi.

RK Čelik je bio bolji tim, iako se Slavija ni u jednom trenutku nije predavala. Gosti su vodili samo na početku utakmice (1:0), a nakon toga Čelik je izjednačio i vodio svih 60 minuta. Kod Čelika bolji od ostalih bili su Aldin Begagić, Marko Pandžić i Almir Balaš, a kod gostiju Močić i Tešanović.

Nakon utakmice kratku izjavu dao je i novi šef struke Čelika, Bojan Crnomarković.

"Nisam u potpunosti zadovoljan igrom mog tima. Ima tu još mnogo toga u igri  da popravimo i uigramo. Prije svega nedopustivo mnogo je promašenih zicera. Nastavit ćemo i dalje s trenažnim procesom, uz svakodnevne treninge po dva puta dnevno" kazao je trener Zeničana.

RK Čelik – RK Slavija 35:27 (14:12) 

RK ČELIK: Lilić, Adnan Begagić (3), Hamzić (4), Kobilica, Alić, Sirćo (8 odbrana),  Begović (3), Tufekčić (5 odbrana), Aldin Begagić (6), Balaš (2), Duvnjak (3), Grahovac (4), Skopljak (3), Pandžić (7). Trener: Bojan Crnomarković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK SLAVIJA: Janjić, Močević, Tešanović (5), Tuševljak (1), Lale (1), Luketa (1), Močić (5), Bujak (2), Vuletić (1), Radovanović (2), Milošević, Benić (3), Domazet (1), Trnčić (4), Ristić(1). Trener: Bojan Jolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi