Rukometaši Čelika eliminisali Prištinu

Challenge Cup, 3.kolo, druga utakmica

Rukometaši Čelika eliminisali Prištinu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Prištine danas su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledatelja odigrali i drugu utakmicu 3.kola Challenge Cupa. Jučer su ove dvije ekipe odigrali i prvu utakmicu u kojoj je Priština kao formalni domaćin bila bolja od Zeničana 29:28.

Zeničani su danas ponovo dobro odigrali prvo poluvrijeme, gdje su na krilima Birdahića, Begagića i Bajramovića imali većim dijelom prvog dijela utakmice prednost od dva-tri razlike. Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 13:11 za Čelik.

Drugi dio utakmice, kao i u jučerašnjoj utakmici bolje su otvorili gosti, koji su u 41. minuti stigli do preokreta na krilima Beshirija i Hodže, te vodstva od 14:15. Senad Skopljak tražio je minutu odmora, a nakon pauze crno-crveni su zaigrali mnogo bolje, te golovima Bajramovića stigli do do 17:15 u 46 minuti.

Gosti se ne predaju, zahvaljujući odličnim odbranama Gashija ponovo stižu do izjednačenja 18:18 u 49. minuti utakmice, te i  vodstva u 51. minuti rezultatom 18:19. Domaćini se ne predaju, te zahvaljujući Mirzi Dervenčiću ponovo stižu do vodstva u 54.minuti od 20:19. Čelik je u 57. minuti golom Dervenčića imao prednost od dva gola razlike 22:20, rezultat koji ga je vodio u narednu rundu takmičenja. Zeničani su u 59. minuti golom Begagića imali 23:21, te igrača više do kraja utakmice, što im je bilo dovoljno da slave pobjedu. Na kraju je završilo 23:21 za Čelik koji se plasirao u 4.kolo Challenge Cupa.

U redovima Čelika kao i jučer bolji od ostalih bili su Edin Bajramović i Aldin Begagić sa po šest golova, Milan Duvnjak postigao je četiri, a Derviš Birdahić tri gola.

U redovima Prištine, Gashi na golu gostiju imao je 13 odbrana, dok je Hodža postigao sedam, a Beshiri šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti