Rukometaši Čelika jesenji prvaci, Vogošća bolja od Bosne

Rukometaši Čelika jesenji prvaci, Vogošća bolja od Bosne

A. Beganović

Rukometaši Čelika jesenji su prvaci Bosne i Hercegovine. Naime, u posljednjem 15. kolu prvog dijela sezone Čelik je u Maglaju bio bolji od istoimenog domaćina (29:25), te su se tako okitio titulom jesenjeg prvaka.

Za potvrdu prvog mjesta Čeliku je u Magaju trebao barem jedan bod, no Zeničani su stigli do tri, a kako je Bosna poražena od Vogošče (35:30), tako je prednost Zeničana narasla na šest bodova.

Čelik su do nove pobjede vodili Kadić sa šest, te Begagić i Hurem sa po pet golova, dok je Stanojević sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Maglaja.

Derbi susret 15. kola između Vogošće i Bosne opravdao je očekivanja, a na kraju su slavili domaći sa 35:30. Najefikasniji u redovima Vogošće bio je Selimović sa devet pogodaka, dok je sa deset pogodaka najefikasniji Student bio Delić.

Rukometaši Konjuha su na domaćem terenu očitali lekciju slabašnom Goraždu (37:22), dok je Prijedor bio bolji od Zrinjskog (31:26). Derventa je kao domaćin slavila protiv Gračanice (33:26), te se na taj način probila na drugo mjesto tabele, dok je Sloga savladala Gradačac (29:26).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.