Rukometaši Čelika neokrznuti prošli Gradačac

Rukometaši Čelika neokrznuti prošli Gradačac

A. Beganović

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Čelika su u Gradačcu savladali istoimenu domaću ekipu (30:25).

Izabranici Milanka Savčića stigli su do četvrte pobjede u Premijer ligi. Sinoć su u Gradačcu zasluženo savladali domaću ekipu, koja će se po svemu sudeći grčevito boriti za ostanak u eliti.

Domaći su nešto bolje otvorili utakmicu i u 10. minuti su imali gol prednosti (5:4), a devet minuta prije kraja prvog poluvremena vodili su 11:10. No, završnica prvog dijela pripada u ovom trenutku kvalitetnijem Čeliku, koji na odmor odlazi sa dva gola prednosti (15:13).

U 10. minuti nastavkaČelik je imao plus pet (21:16) i do kraja je bez većih problema sačuvao prednost.

Ivančev sa pet, te Mujanović, Kadić i Duvnjak sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Čelika, dok su Bosić sa 12, te Pedić sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Gradačca.

Premijer liga, 5. kolo:

Gradačac - Čelik 25:30 (13:15)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

GRADAČAC: Halilković, Kahvedžić, Čaušević 1, Bosić 12, Hrnjić, Haseljić, Hasanbašić 1, Klopić, Pedić 7, Isić 3, Hećimović, Đurić, Sarajlić 1, Imširović. Trener: Mehmed Doborac.

ČELIK: Beganović, Ivančev 5, Dervenčić, Martić 3, Mehić, Mujanović 4, Memić 1, Kadić 4, Bevrnja, Hadžihasić, Mehinović 3, Begagić 2, Zvekić 2, Jolović 2, Tufekčić. Duvnjak. Trener: Milanko Savčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti