Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Gračanice

Pobjedom se oprostili od domaće publike

Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Gračanice

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika trećeplasirane ekipe Premijer rukometne lige BiH večeras su u zeničkoj Areni u posljednjoj utakmici na domaćem terenu dočekali ekipu Gračanice.

Zeničani su nastupili bez suspendovanog Adnana Jaškića, ali to im nije predstavljao problem budući da su deklasirali goste. Konačni rezultat iznosio je plus 18 golova razlike 44:26, što dovoljno govori o odnosu snaga u večerašnjoj utakmici.

Najefikasniji igrač utakmice bio je mladi Haso Čosić s 12 golova, odličan je bio i Davor Kadić s 11 pogodaka, dok je Aldin Begagić dodao šest. Kod gostiju Dino Hamidović je postigao šest, dok je Muris Alibegović dodao pet golova.

Zeničani će u posljednjem kolu gostovati u Tuzli protiv domaće Slobode, te im je potrebna pobjeda kako bi prvenstvo završili na trećem mjestu, budući da su sve prilike da će se igrati Liga 4 za prvaka u kojoj će pored Borca, učestvovatitri prvoplasirane ekipe iz Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.