Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Zrinjskog

Zeničani upisali novu pobjedu

Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Zrinjskog

D. Kurbegović

U prvoj utakmici 19 kola rukometne Premijer lige, zenički Čelik je večeras u Areni ubjedljivo savladao mostarski Zrinjski rezultatom 37:26.

Bio je to malo jači trening za domaće, koji su u ovoj utakmici čuvali dvojicu igrača iz udarne postave Davora Kadića i Adnana Jaškića, dok su priliku za igru dobili i mlađi igrači.

Gosti iz Mostara držali su de o 15 minute, a onda Zeničani prelaze u vodstvo, a do kraja poluvremena ga povećavaju na velikih plus osam 18:10 nakon prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu izabranici trenera Adnana Bašića ulaze još snažnije i efikasnije, tako da se prednost kretala između 10 i 13 golova razlike za Čelik. Posljednjih 15. minuta utakmice priliku za igru dobili su i mlađi igrači, koji su dosta dobro odgovorili na upute trenera domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konačni rezultat na kraju glasio je ubjedljivih 37:26 za Čelik, u redovima domaće ekipe najbolji su bili Haso Čosić sa devet golova, Aldin Begagić dodao je osam, dok je Boško Jolović zabilježio pet pogodaka. Kod gostiju golman Marino Paradžik imao je 17 odbrana, Ivica Buntić i Andrej Bošnjak postigli su po šest golova.

Čeliku je ovo bila 14 pobjeda u prvenstvu, te su privremeno zauzeli prvo mjesto na tabeli, na kojem bi mogli ostati nakon ovog kola uz uslov da Vogošća na svome terenu pobijedi Izviđač, što nije nemoguća misija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.