Rukometaši Dervente pred domaćom publikom bolji od Kaknja

Premijer liga, 4. kolo

Rukometaši Dervente pred domaćom publikom bolji od Kaknja

U okviru 4. kola Premijer lige rukometaši Dervente su pred domaćim navijačima savladali Kakanj (19:18).

Izabranici Zorana Dokića bolje su otovorili susret i tokom cijelog prvog poluvremena imali su prednost, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 14:11 za Dervente.

Drugi dio bolje otvaraju gosti iz Kaknja, a u 43. minuti dolaze do izjednačenja (14:14). Svoj prvi pogodak u drugom poluvremenu domaći postižu u 44. minuti za vodstvo od 15:14.

Od tog momenta sve do 56. minute igralo se gol za gol, da bi u pomenutoj minuti Derventa povela sa 19:17, a do kraja susreta Kakanj je uspio postići jedan pogodak za konačnih 19:18.

Kod Dervente najbolji su bili golman Mladen Bjwelić, koji je imao 20 uspješnih intervencija, te Lukić i Ristić koji su postigli po tri gola.

S druge strane u redovima gostujeće ekipe sa po 5 golova najefikasniji su bili Demirović i Ivanišević.

Premijer liga, 4. kolo:
Derventa - Kakanj 19:18 (14:11)
DERVENTA: Blagovčanin, Marić, Puljizović 1, Sibinčić 1, Todorić, Lukić 3, Zemunović 2, Škrga 2, Ristić 3, Mišanović 2, Bibić 1, Bjelić (20 odbrana), Kuzman 2, Krstajić, Zekić 2, Lazarević. Trener: Zoran Dokić.
KAKANJj: Šesirović, Karasahanović, Bjelopoljak, Ivanišević 5, Duraković, Hrgota, Tukulić, Rojo, Demirović 5, Sabljaković 2, Velispahić, Fejzović, Delić, Burzić 1, Zajmović 3, Ekinović 2. Trener: Amitović Almir.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.