Rukometaši Dobrinjca ubjedljivi protiv Iskre iz Stoca

Rukometaši Dobrinjca ubjedljivi protiv Iskre iz Stoca

A. Beganović

U okviru 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Grupa Jug odigrano je pet utakmica, a do novih pobjeda stigle su dvije vodeće ekipe, Vogošća i Dobrinjac.

Rukometaši Dobrinjca su na domaćem terenu bez većih problema savladali Iskru iz Stoca (37:23). Od samog početka domaći su imali rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa zalihom od dvanaest golova (21:9).

Na otvaranju drugog dijela rukometaši Dobrinjca se opuštaju, što gosti koriste, te dolaze do zaostatka od sedam golova (28:21). Finiš susreta pripada Dobrinjcu, koji je na kraju slavio sa zasluženih 37:23.

Kod Dobrinjca su najefikasniji bili Jelačić sa 10, te Muratović sa 9 golova, dok je na golu briljirao Čeklica, koji je imao 20 uspješnih intervencija. S druge strane, kod Iskre su najefikasniji bili Šejtanić sa sedam, te Mulać sa šest golova.

Rukometaši Vogošće su na domaćem terenu bili ubjedljivi protiv Međugorja (37:24), Turbina je savladala Vitez (35:26), Igman je bio bolji od Borca (30:24), dok je Velež u Mostaru savladao Iskru iz Bugojna (31:24).

Na tabeli vodi Vogošća sa 42 boda, Dobrinjac je drugi sa 31 bodom, dok su na začelju Vitez sa 8, te Iskra iz Stoca sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.