Rukometaši Maglaja savladali Zrinjski

Upisali pobjedu

Rukometaši Maglaja savladali Zrinjski

E. Čaušević

Rukometaši Maglaja sinoć su na domaćem terenu savladali Zrinjski sa 25:23 u okviru 4. kola Premijer lige BiH.

U veoma dobroj atmosferi Maglaj je pred domaćim navijačima uspio da dođe do nove pobjede. Domaći tim je od samog starta meča imao prednost, dok je Zrinjski uspio nekako da čuva rezultatski priključak. 

Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 14:10 za domaće i činilo se da je Maglaj riješio pitanje pobjednika. Ipak, u drugom dijelu Plemići su zaigrali mnogo bolje i uspjeli da dođu samo na gol razlike kada je bilo 19:18. No, tada su rukometaši Maglaja ubacili u brzinu više, te su uspjeli na kraju da slave 25:23.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Omerović sa osam, te Abdulrahmanović za šest golova. U ekipi Zrinjskog istakli su se Vistorop i Bošković koji su postili po pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi