Rukometaši Maglaja u polufinalu Kupa BiH

Deklasirali Krajinu u revanšu četvrtinala

Rukometaši Maglaja u polufinalu Kupa BiH

E. Čaušević

Rukometaši Maglaja plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na domaćem parketu savladali Krajinu iz Cazina sa 38:23.

U prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH rukometaši Krajine su slavila sa 33:27, te su sa šest golova prednosti doputovali u Maglaj. Ipak, to im nije bilo dovoljno jer su rukometaši Maglaja večeras pred domaćom publikom slavili s ubjedljivih 38:23.

Maglaj je od prve minute imao vodstvo, dok je Krajina pokušavala da zadrži priključak. To nisu uspjeli, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 17:11 za Maglaj koji je već tada anulirao zaostatak iz prve utakmice.

U nastavku meča Maglaj je zaigrao još bolje, te je prednost domaćih rukometaša rasla iz napada u napad. U finišu utakmice Krajina se totalno raspala, te je Maglaj na kraju slavio sa 15 golova razlike.

U ekipi Maglaja najefikasniji večeras je bio Čičkušić sa 11 golova, dok je golman Hadžihasić imao 17 odbrana. U ekipi Krajine istakli su se Savić i Stoisavljević sa po pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije