Rukometaši Metalurga u štrajku

Odbili putovati u Zagreb

Rukometaši Metalurga u štrajku

Utakmica 6. kola SEHA lige koja se danas u 17 sati trebala odigrati u Zgarebu između PPD Zagreba i Metalurga otkazana je zbog nedolaska ekipe makedonskog prvaka.

Igrači Line Červara štrajkuju zbog neisplaćenih plata, pa je njih 20 odbilo otputovati na utakmicu u Zagreb. Tako je službeno otkazana utakmica, koja će se ili odigrati u drugom terminu, ili će makedonska ekipa biti kažnjena.Kako se doznaje, posljednja plaća koju su primili igrači makedonskog prvaka je ona za april.

Utakmica ova dva kluba već je jednom odgađana, još početkom oktobra, no tada je odgođena zbog obaveza u Ligi prvaka. Čelništvo Metalurga pokušalo je još sinoć odgoditi utakmicu, ali vodstvo SEHA lige nije bilo spremno na takav scenarij s obzirom na kratak rok provedbe i već konstantne probleme Metalurga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije