Rukometaši Nexea pobijedili Slogu i osvojili treće mjesto

Memorijal "Zaim Kobilica" u Zenici

Rukometaši Nexea pobijedili Slogu i osvojili treće mjesto

D. Kurbegović

Ovog vikenda u Zenici je na rasporedu Međunarodni memorijalni turnir "Zaim Kobilica".

 Jučer su odigrane polufinalne utakmice, Čelik je pobijedio Slogu, dok je Vogošća bila bolja od Nexea.

Danas su na programu bile utakmice za treće mjesto i finale.  U utakmici za treće mjesto sastali su se ekipa Nexe Našice i Sloga Kraljevo, a na kraju ekipa iz Hrvatske je pobijedila rezultatom 35:29. U prvom poluvremenu na terenu se vodila ravnopravna borba, nijedna ekipa nije se uspjela odlijepiti na nekoliko golova razlike, a na kraju prvog dijela rezultat je bio 14:13 za Slogu.

U drugom poluvremenu mlada ekipa Nexe odigrala je znatno bolje, preokrenuli su rezultat u svoju korist, te su znalački sačuvali prednost do kraja utakmice. Na kraju je bilo 35:29 za ekipu Nexe Našice, koja je tako osvojila treće mjesto, dok je Sloga Kraljevo turnir završila na četvrtoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su sjajni Marin Greganić s 14 golova, dok je Lovro Kovačević postigao devet golova.  U redovima poražene ekipe Stefan Turudić je postigao 12, dok je Đorđe Janković postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti