Rukometaši, obradujte nas ponovo

Protiv Bjelorusije za EP

Rukometaši, obradujte nas ponovo

E. Škorić

Bosanskohercegovački rukometaši večeras igraju utakmicu protiv Bjelorusije za plasman na Evropsko prvenstvo.

U januaru ove godine izabranici Dragana Markovića debitovali su na Svjetskom prvenstvu i večeras u Zenici imaju priliku da ispišu novu stranicu rukometne povijesti u našoj zemlji.

Pobjeda nad Bjelorusijom donijela bi veliko slavlje i plasman na EP iako do kraja kvalifikacija imamo gostovanje u Danskoj (14. juni).

Zenička Arena od 20:15 sati bit će naš “centar svijeta”. Rukometaši obećavaju srce na teren, Marković je optimista, ali pored svega momcima je neophodna podrška. Svi koji su u mogućnosti, trebali bi večeras biti u zeničkoj dvorani, pa tako i fudbalski reprezentativci, koje sutra također čeka važan meč protiv Izraela.

Bjelousi predvođeni Rutenkom itekako su opasan protivnik, uradit će sve da se domognu Evropskog prvenstva i zato treba biti oprezan. 

"Nije tajna da imamo puno zdravstvenih problema, nije tajna da to nije prvi put. Mi smo do sada izlazili iz takvih situacija, pa ćemo nadam se i sada. Imali smo izuzetne uvjete za pripremu, odličan hotel, sjajnu dvoranu i super atmosferu u gradu. Hvala Zenici na velikoj podršci”, kazao je Marković, dodavši:

"Bjelorusija je jedna kvalitetna reprezentacija a njihova najveća snaga po meni nije Rutenka, već selektor. Poznajemo se, on je sjajan taktičar i sigurno će nešto spremiti i za ovu utakmicu. To je reprezentacija koja je uz nas napravila najveći bum u Evropi u posljednje četiri godine. Mi bez imalo straha idemo u tu utakmicu. Imamo mi svoje kvalitete. Oni su gore izgubili bod, a mi ih sada čekamo kod kuće pa ćemo vidjeti", istakao je za kraj naš selektor Dragan Marković.

Neće biti lako, ali vjerujemo u ove momke, selektora Markovića, u sve ono što rade godinama. Želimo da slavimo zajedno večeras. Samo hrabro, rezultat neće izostati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.