Rukometaši otputovali u Grčku po pobjedu

Sutra duel sa Grcima u Solunu

Rukometaši otputovali u Grčku po pobjedu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros čarter letom sa aerodrom u Sarajevu u Solun.

Izabranici Dragana Markovića u Solunu će protiv Grčke igrati prvu utakmicu predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj 2016. godine. Selektor vjeruje kako je naša reprezentacija kvalitetnija od Grčke i da možemo upisati pobjedu u Solunu, ali i tri dana kasnije u Cazinu. 

"Bilo bi nenormalno da je kod nas sve normalno. Prošli put nam je nedostajala lijeva strana, a sada nam nedostaju pivoti. Toromanović ima problema sa povredom uha, a sa Burićem neću riskirati ako ne bude potrebe. Očekuje nas jedna dobra ekipa i strašna atmosfera. Međutim mi utakmicu dočekujemo u odličnom raspoloženju i idemo na dvije pobjede," rekao je Marković.

Istog je mišljenja i kapiten našeg tima Muhamed Toromanović koji je na okupljanje stigao sa povredom uha, ali vjeruje kako će biti spreman za duel sa Grcima u Solunu. 

Kako je selektor već govorio problema uvijek ima. Nadam se da ću ja biti spreman. Svi koji su tu spremni su, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Mislim da smo mi kvalitetniji od Grčke, ali moramo biti borbeni od prve minute i dati sve od sebe," rekao je kapiten reprezentacije Muhamed Toromanović.

Na kraju dodajmo i da je ekipa našeg portala zahvaljujući Centrotoursu otputovala u Solun sa našim rukometnim nacionalnim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.