Rukometaši Poljske ubjedljivi protiv Bjelorusije

Utakmica drugog kola Evropskog prvenstva

Rukometaši Poljske ubjedljivi protiv Bjelorusije

E. Čaušević

Rukometaši Poljske večeras su ubjedljivo savladali selekciju Bjelorusije (32:27) u okviru drugog kola grupe 1 Evropskog prvenstva.

Poljaci su večeras do pobjede stigli lakše od očekivanog, a prednost su imali tokom cijele utakmice. Bjelorusi su večeras upisali svoj drug poraz u drugoj fazi Evropskog prvenstva grupe 1, dok je Poljskoj ovo bila prva pobjeda u drugom krugu.

Domaća selekcija na odmor je otišla sa šest golova razlike (19:13), a u drugom dijelu utakmice Poljaci su vodili i sa devet golova razlike. Na kraju su odigrali dosta opuštenije, te su slavili sa pet golova razlike (32:27).

Najefikasniji u ekipi Poljske bio je Jurecki koji je postigao devet golova, dok je Szyba dodao šest. U selekciji Bjelorusije istakao se Shylovich sa šest golova.

Poljska je sada druga na tabeli grupe 1 sa šest bodova, dok je Bjelorusija ubjedljivo zadnja bez osvojenih bodova.

Poljska - Bjelorusija 32:27

Poljska: Szmal, Wyszomirski, Lijewski, Krajewski, Bielecki 2, Wisniewski 2, Jurecki 9, Konitz, Grabarczyk 2, Glinski, Syprzak 3, Daszek 5, Gebela, Lucak, Szyba 6, Chrapkowski 2.

Bjelorusija: Kishou, Saldatsenka, Brouka, Kulesh 2, Khadkevich 3, Pukhouski 5, Rutenka, Nikulenkau, Shylovich 6, Patsykailik, Yurynok 2, Barnau 1, Prakapenia, Karalek 4, Tsitou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi