Rukometaši Prištine u Areni bolji od zeničkog Čelika

Challenge Cup, 3.kolo

Rukometaši Prištine u Areni bolji od zeničkog Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Prištine večeras su u zeničkoj Areni odigrali prvu utakmicu 3. kola Challenge Cupa. Večeras je domaćin bila ekipa Prištine, budući da su se dva kluba dogovorila da se obje utakmice odigraju u Zenici zbog troškova.

U večerašnjoj utakmici koja je odigrana pred oko 600 gledatelja viđen je sjajan rukomet pun preokreta. Čelik je u utakmicu ušao bez dvojice standardnih igrača Bakira Buljugije i Davora Kadića, koji su povrijeđeni što je svakako bio hendikep za trenera Senada Skopljaka.

U prvom poluvremenu Zeničani, koji su danas bili formalni gosti, bili su bolji protivnik, te zahvaljujući sjajnim Birdahiću, Begagiću i Bajramoviću na poluvrijeme su otišli sa tri gola prednosti 13:17. U drugom poluvremenu ekipa Prištine je zaigrala mnogo bolje, te su stigli do rezultatskog preokreta.

Posljednjih 15 minuta utakmice igralo se gol za gol, te se ušlo u veoma zanimljivu i neizvjesnu završnicu. Iako je Čelik imao dva igrača više kod rezultata 27:27, nisu uspjeli da to iskoriste, te je ekipa Prištine golom pet sekundi prije kraja utakmice slavila pobjedu rezultatom 29:28 pred sutrašnju revanš utakmicu.

Najefikasniji pojedinci u redovima Prištine bili su Hoxha sa osam golova, Mjeku sa pet, a izvrstan na golu bio je Gashi sa 19 odbrana.

Kod ekipe Čelika bolji od ostalih bili su Aldin Begagić sa osam golova, te Mujanović i Begović sa po četiri pogotka.

Druga utakmica 3. kola Challenge Cupa biće odigrana već sutra od 15. sati u zeničkoj Areni, kada će domaćin ovoga puta biti rukometaši Čelika.

Treće kolo Challenge Cupa:

Priština-Čelik 29:28 (13:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.