Rukometaši se okupili, Marković pun optimizma

U srijedu protiv Slovačke

Rukometaši se okupili, Marković pun optimizma

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Lukavcu.

Bh. rukometaši boravit će u Lukavcu do prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se igra u srijedu u Mejdanu, a protivnik našim momcima bit će Slovačka.

Svi igrači su zdravi i spremni, s tim da se očekuje dolazak još trojice rukometaša, dok su ranije dolazak na okupljanje otkazali Nebojša Grahovac i Faruk Vražalić.

"Maksimalno ćemo se koncentrirati na utakmicu i idemo ka cilju. Prvu utakmicu igramo sa izuzetno teškim protivnikom, ali ranije smo se izdigli iznad evropskog prosjeka. Da možemo kiksnuti kao i sve velike ekipe, možemo i to nije isključeno, ali imajući u vidu sastav koji se odazvao, pod uslovom da svi igrači budu zdravi, mislim da neće biti problema. Ne sumnjam u dobar rezultat", izjavio je selektor Dragan Marković.

 

˝Mi smo na našem terenu i uz našu publiku mislim da utakmica ne bi trebala doći u pitanje˝, ističe Josip Perić.

Pored Slovačke, naša selekcija je u grupi kvalifikacija za E zajedno i sa Kosovom, te Litvanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.