Rukometaši sjajnim preokretom savladali Portugal

Pobjeda bh. rukometaša

Rukometaši sjajnim preokretom savladali Portugal

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Sarajevu selekciju Portugala rezultatom 31:29.

Veoma loše je naša selekcija ušla u ovu utakmicu. Nezgodni Portugalci su poveli sa 4:0, da bi do prvog gola naš tim stigao u petoj minuti preko Vranješa.

Do prvog vodstva naša selekcija stiže u 14. minuti kada je za 8:7 pogodio Vražalić, a potom su izabranici Dragana Markovića u nekoliko navrata imali prednost od dva gola.

Ipak, finiš  utakmice bolje odigravaju Portugalci. Naši rukometaši nisu uspjevali da dođu do gola, a Portugal je iskoristio igrača više na parketu, pa su na poluvrijeme otišli sa vodstvom  od 14:13.

Portugalci su dobro ušli i u nastavak susreta. Iako su naši rukometaši uspjeli doći do izjednačenja 15:15, primili smo dva vrlo lagana gola pa su gosti ponovo otišli na dva razlike 17:15. Dosta grešaka u napadu koštalo je našu reprezentaciju, a u 40. minuti Portugal je imao tri gola prednosti 20:17.

Uspjela je reprezentacija BiH da se vrati u meč. Pogotkom Nikole Prcea u 45. minuti izjednačili su  rezultat na 21:21, ali su ponovo neobjašnjivo pali, pa je Solha svojim golom ponovo odveo Portugal na dva gola prednosti 23:21.

Držali su Portugalci prednost od jednog gola. Prce je održavao našu selekciju u igru, a golom Malinovića sa sedam metara došli smo do 52:52, a imali smo i dva igrača više. Vražalić je u 53. minuti pogodio za 27:26, a za dva razlike za našu selekciju 28:26 je pogodio Muhamed Toromanović.

Delić je promašio zicer za plus tri, ali je naša selekcija ipak uspjela da do kraja održi prednost i tako doći do druge pobjede u kvalifikacijama.

Nikola Prce je sa devet golova predvodio našu reprezentaciju, Dejan Malinović i Faruk Vražalić su dodali po šest.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.