Rukometaši Slobode počeli pripreme za drugi dio sezone

Tuzlaci žele povratak u Premijer ligu

Rukometaši Slobode počeli pripreme za drugi dio sezone

E. Dindić

Rukometaši Sloboda Solane večeras su započeli pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Nakon prvog dijela sezone nalaze se na trećoj poziciji te za vodećim dvojcem Gračanicom i Kaknjem zaostaju tri boda. Upravo ove tri ekipe vodiče žestoku borbu za ulazak u Premijer ligu. 

Večerašnjoj prozivci prisustvovala su i tri nova igrača koja će tim Mirze Bulića činiti još jačim u drugom dijelu sezone. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Bakir Buljugija se vratio u svoj matični klub, Haris Pedić je pojačao ekipu iz Krivaje, dok je  Dino Mehić pojačao ekipu iz susjednog Lukavca ekipe Omladinca. 

Trener popularnih Solara Mirza Bulić za portal SportSport.ba prokomentarisao je početak priprema kao i očekivanja od drugog dijela sezone. 

"Večeras smo počeli pripreme  sa 22 igrača, konkurencija je žestoka. Naši direktni konkurenti Gračanica i Kakanj su trenutno ispred nas zaostajemo tri boda,posebno se to odnosni na Gračanicu koja se strašno pojačala, ali znate kako kažu favoriti na papiru ne pobjeđuju uvijek. Jedino mjerilo je parket, i to će na kraju da odluči tko će ući u Premijer ligu. Lagao bih vam kada bi rekao da mi nemamo te ambicije, imamo i želimo da Slobodu vratimo tamo gdje joj je realno i mjesto, daćemo sve na tom putu da ostvarimo zacrtani cilj " zaključio je Bulić 

Večerašnjoj prozivci rukometaša Sloboda Solane prisustvovali su sljedeći igrači 

Daniel Sabljić, Nevad Bešić, Fares Tarik, Buljugija Bakir, Sejdinović Muamer, Salihović Emir, Pedić Haris, Hadžiomerović Amer,Sarić Dino, Čamdžić Mihret, Hamzabegović Harun, Jusufović Mirza, Halilbašić Benjamin, Kahrić Redžo, Čamdžić Nedim, Mehić Dino, Kuljaninović Sabahudin,Husejnović Amar, Dautović Sead,Cerić Edin,Sarajlić Fatmir,Divković Denis.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi